Saturday, December 19, 2009

Indeed the best time of the year

As holiday ended, I started to realize how precious my holiday was and mulalah scene seperti "Alaa xsempat nak makan steamboat" , "alaa xsempat nak makan Sushi King" . Cis macam dekat KL takde sushi king and steamboat. Its not about the place,ppl, its about the great company that matters.


I really dont want to go back as I realized the fact that I have to go back and start cooking for myself, doing assignments, meeting with distasteful faces , living in a world of deception, oppression and the only place I lost my right to voice out my opinions. I feel weak when I lost my rights. I hate it, I hate Malaysia education system. I hate it, I hate it.~




So,here are what Ive been doing for the past one month.


Getting a new haircut




Morning guitar session with Dyla. Ohhh this exactly made my whole day.





Been to sawah padi. Sumpah first time.


Trying out the not-so-awesome henna.




Karaoke session with family members.

Here is the sneek peek

video



And my voice training session.

Sumpah nak audition for American Idol next 5 years. (Tolong jangan double click dekat photo di atas,sebab sumpah my face looked awful)

(I did not miss a single session even for one day!)

Tiba-tiba je obses nak powerful voice. Ini semua salah GLEE and WICKED sebab tak casting me for Rachel and Elphaba role. ( Ciss ada hati nak role Elphaba)

THIS!
Apekebenda ntah ni. Hahahaha Dyla once told me that they asked Chris Daughtry to sing while lying down in American Idol. Its good to practice your voice to actually come out from the diaphragm rather than throat. So, I tried it. Benci lah, susah tau!


Devoting myself to God.

Kidding! I dunno what I was doing. ( Ohh tengah tunggu azan Isyak, so online kejap)



So, yeah. I know I know. My holiday was awesome. Korang punya semua dull kan? hahahah

Well try again next time! Sooo long!!!!

Tuesday, December 8, 2009

Random/stupid thought

Its less than 2weeks before semester starts.I hate going back, sebab nanti takde makanan free dah tersedia bila bangun tido or bila lapar, pergi kitchen xde makanan, tapi boleh cakap "mak,lapar lahhh"...

My holiday so far is not so awesome. Ive been living the same way of life every single day. The same freaking things I do everyday. But, the truth is, I have done many things that I never imagined. Those things just made my not-so-awesome holiday awesome! And I met lots of people too.

Can you believe if I tell you, since holiday started, I havent pergi shopping lagi,or watching movies, lepak at mapley's or whatever lah you young people do. Ok,baru tadi keluar pergi Mcd,sebab wana belanja Prosperity. Itu sahaja.

Ahh I gotta chase my life back. Mana kau hilang ni? cepat cepat cari jalan pulang.

Anyways, bila semester start,duit scholar dah masuk, nak shopping gila2 during YES(Year End Sale). Whose coming with me? Kita gegar shopping mall ramai2.

Wednesday, November 18, 2009

Early nights with awesome voice.

Its 10.30pm. Less than 30minutes, I have to get ready to sleep. Someone told me to be on bed and get ready to sleep at 11pm since I wake up 6am everyday. Who told me that? Adalahh...

Yes, since I came back home last Friday, my life hasnt changed a bit, okay maybe plus unlimited download and super awesome internet speed. My 3months of clinical posting, then plus with 2weeks of examination weeks, really turned me into a total geek and not to mention a granny. Yes,GRANDMA. because I have to wake up at 630am and went to bed around 1am. That was during clinical weeks, while during exam week I went to bed at 2 and woke up at 4am. I thought, as soon as i reached home, I would cover all my sleepless life.

But, nope.I havent changed a bit. In fact, I became Grannier! Have you heard of that word before? Grannier? Its a overrated version of granny. I went to bed at 11, and woke up at 630. I am indeed living my life huh? No pressure, Im loving it! Seriously!

So,holidays holidays. It is one awesome word. HOLIDAY!!!!! How's your holiday, so far??? Mine is always awesome. Although my father's boss offered me to work at his company, a goyang kaki job with huge salary, but I refused! Ive had my plans.

And sekarang dah catch up dengan latest episodes of Glee, Grey's Anatomy, Ugly Betty, Heroes, Gossip Girl and sedang berusaha catch up watching How I met Your Mother. And sekarang tengah obses nak awesome voice, ini semua pengaruh Glee. Everyday practice my voice sorang-sorang dalam bilik. I even goggled on how-to-have-a-beautiful-powerful-voice. My friend, Dyla said " Baca Quran dengan tajwid dan tarannum yang betul"...

Dyla, you just stepped on Google. Aku salute dengan jawapan kau.LOL.

Eh okayla guys. Now its already 1057. Good night!

Saturday, November 14, 2009

Lets hit the bitch!



Ohhh gambar ini sungguh menarik. Kawan-kawan, jom pergi bitch beach mana-mana, and snap picture lari2 macam ini jugak,nak tak?

Gambar ini sesat when I googled for Glee images. Kenapa pulak dia yang keluar? Nasib baik dia cool. So, bila dah mesmerized dengan gambar ni, terus google image yg lari-larian di tepi pantai jugak.





Tempting nya... Jom pergi pantai!




P/S : I have so many things in my head to throw up here, but the TV looks more attractive.. haha

Saturday, October 31, 2009

Life is the shades of grey.

Its been a while since I last blogging. Dah lupa dah rupa blogspot ni macammana.hahha Nahh Im kidding, I been so busy lately with clinical placement and all, sampai xsempat nak buat something or anything untuk diri sendiri. Siap kena nag dengan kawan2
"hoi,ko on9 tak ni?"
"weh,apesal susah sangat nk chat ni?"
~

Hahahha..FRIENDS, FYI aku on9 aje,Tho aku xde depan lappy all the time. And yes, please find me on Skype, sebab I jarang on YM sebab xtahan dengan bunyi BUZZ dia yang naik sampai otak lepas tu setiap kali orang online pun nak bagitau,dia offline pun nak bagitau,belum kira audible yang merepek yang boleh buat aku sakit jantung.

So,whats up peepz?? (chewahh ni ayat Twitter) Apa gossip baru? My busy schedule makes me totally outta this world. I can list down for you
  1. Siapa mendiang Teoh yang selalu dalam berita tu?Sumpah tak tau. Well,apa kes dengan beliau?
  2. Aku tak tahu pun Beyonce buat concert dekat Malaysia. DAMN DAMN DIE DIE. One day, dalam bas otw nak pergi HUKM, pakcik bas pasang radio, masa tu baru tau pasal concert ni. Weh apesal aku tak tahu????????
  3. Ape latest gossip? Weh Paris Hilton dengan siapa dah sekarang? Dengar cerita concert Beyonce postponed,betul ka? Too bad.
  4. Apa hot movies dekat cinema sekarang.Damn la. Last tengok wayang was Gamerdengan Annes. Lama gila kan? I KNOW!
  5. And kenapa setiap malam ada helicopter polis dengan spotlight besar pusing2 KL,fly rendah gila nak mampos, macam hampir2 sama level je dengan rumah aku ni. Apa yang jadi, Malaysia dah tak selamat ke?
  6. And yes, I tak tahu tag people dekat Facebook status.I tak tahu pun wujud benda tu, tapi mereka kata "Tolonglah Vye,lama dah kot"
  7. I baru tengok GLEE sampai episode 4.Lambat gila kan? I KNOW!
  8. Siapa top Billboard chart now? Lagu apa hot? Suggest cepat.Boleh pergi download.
  9. Sekarang orang kecoh pasal football,well kenapa dengan football? Sekarang Worldcup ke?Euro ke?EPL ke? sumpah tak tahu.Fine,aku bukan bigfan of football pun, but atleast dulu selalu gak join Aby tengok big-big match aje.And kenal jugak la muka sorang dua yang handsome2, famous2 aje. Tahu jugak la update sikit2,sebab Aby selalu membebel.
  10. Dah lama tak jejak kaki dekat shopping mall sampai I dah lupa bau shopping mall macammana.Oh I love that smell. Last menjejakkan kaki ke shopping mall, masa singgah Sg Wang like 30minutes untuk beli handphone.
  11. LAGI?LAGI? Apa latest news???

Well people, so I finished my clinical placement for Psychiatry, Geriatric, Neurology and Medical for two months yesterday. YESTERDAY, and today is my first paper of final exam. Yesterday just ended clinical posting, and today got exam ad? Student life is a bitch, I KNOW!


It was fun. My life the past 2months eventhough with early mornings, physical exhaustion and crappy-hospital food. But, Im sure gonna miss all of them there. And there goes my 10K-steps-a-day routine. Now,hidup dah takde routine, boleh bangun sesuka hati, makan bila2 masa je rasa nak makan tak perlu tunggu lunch hour, bole stay up sampai nampak matahari balik, boleh bertandang ke blog orang, and stop being silent reader and actually dropping some comments.hahahha.


And yeah, semalam was my BFF birthday 30thOctober. How ironic. Her boyfriend's birthday on 29Oct, hers is 30th, and their anniversary is on 31Oct. I hope that is what we called 'jodoh'

I cant get enough of this.haha




So,welcome to our all-grown-up women club,Dyla. Yes,you are no longer a little child. We've been friend since rambut kau pendek, dah tumbuh panjang.Dari rambut aku panjang,dah jadi pendek.Dari rambut Annes pendek,pastu panjang,pastu blonde kejap,pastu pink,yellow,purple,pastu pendek pendek sikit,pastu pendek lagi.Ok stop ckp pasal rambut Annes,sebab sampai lusa pun tak akan habis.Lets cherish our friendship and membesar bersama-sama for another 40years at least. hahaha

Friday, October 2, 2009

Please dont call me The Grinch

Im back,here at KL. Semua orang tak percaya bila saya bagitau that my cuti raya ialah 2minggu. Sebab semua orang hanya dapat cuti seminggu. P.A.D.A.N M.U.K.A!!
So, I still have 3days more.But I choosed to get back early, biasalah budak skema kan suka balik awal. Mana suka duduk rumah tengok TV. Tak berkualiti langsung.

Anyways,my holiday was awesome.Beyond awesome than you guys punya awesome sebab korang cuma seminggu je cuti.But, my raya was very dull. Ok lah.Im not a big fan of raya by the way.

My friend, anisizaty, she called me Grinch. Ingat tak cerita grinch? Kiranya saya ni the aidilfitri version of Grinch lah.

Lemme summarize my raya.

Baju raya : Ada satu je. Itu pun pakai pagi raya je. Because I hated it. My baju raya tu see through gila. So, kenapa nak kena pakai lama-lama?

Ini gambar petang raya.See. Sudah membuka baju raya,dan menyarung baju favourite, Jay Chou!

Kuih raya : Tak tolong buat satu jenis pun. Sebab balik rumah pun dah sehari sebelum raya. Letih laa mak. Tidur dulu ye. Makan kuih raya pun tidak. T.I.D.A.K. Im not a big fan of kuih raya. Nama kuih raya pun failed!

Lemang, ketupat : Tidak dapat merasa langsung pun raya kali ini. Biasalah beraya di bandar. Nak beli pun, bukannya ada orang jual yang sedap pun. So, kami taknak take risk, lalu beraya tanpa lemang dan ketupat. Mak cuma buat nasi impit pagi raya.

Camwhore : Sikit je. Sebab selalu kami camwhore pagi2 raya. Tapi, abah excited nak buat mesyuarat version serius gila dengan mak&nyah membincangkan pasal hal-hal kahwin dia nanti. Sebut pasal kahwin, sila jemput ke rumah 02Januari 2010 nanti ya. Kad jemputan , nanti I tag kat Facebook. Hahahahah

Ini masa tunggu mesyuarat version serius abah nak habis,supaya Nyah boleh join kami camwhoring. Tengok2 mesyuarat version serius tu xhabis2 jugak. So kami adik-beradik terus naik atas, buka baju raya. Buat video melalak2 dan menari2 lagu Hoedown Throwdown - Miley Cyrus.

Balik kampung : T.I.D.A.K...Heheheh saya suka raya di rumah. Tak suka raya di kampung. Masa kecik-kecik dulu suka lah balik kampung, sekarang lagi suka raya kat rumah.Sebab boleh online sampai tengah malam masa malam nak raya, buka facebook lengang gila sebab semua dah tak online. Mata pun jadi sejuk sebab tiada orang buat kuiz merepek2 kat Facebook.

Tapi raya ke-2, abah ajak juga balik kampung sekejap. Saja nak tunjuk muka dekat opah. So, dah sampai kampung, rasa bosan dengar orang tua-tua berborak, kami adik beradik pergi ke kolam lintah belakang rumah opah, camwhoring.

Kaklong& Nyah masih tak join. Mungkin diorang dah dewasa, dan mula melupakan erti dan keseronokan camwhoring.

Atau mungkin jugak, diorang dah dewasa, so diorang rasa diorang perlu join orang dewasa berborak membincangkan isu-isu dewasa.

Serius,banyak ni je kami camwhoring. Sikit kan? I know!

Drama raya : Satu pun tak tengok. Kalau dulu-dulu, rajin juga layan cerita raya. Ohh teringat cerita Rendang Untuk Mertua, Fazura berlakon tu. Sedap betul cerita dia. Tahun ni, xsempat nak tengok.Atau pun mungkin tak minat dah nak layan cerita-cerita sedih, cerita yang xsedih pulak,macam bodoh sangat. (Teringat pernah terbukak cerita Ewah Ewah Raya).

Iklan raya : Apa ni? Mentang-mentang Yasmin Ahmad dah takde, takda iklan best pun. Iklan paling best pun, iklan KFC yang " Mak jemput, datang rumah. No 3, Jalan batu, kampung badak.Jangan lupa!".... Ok budak ini serius comel. pergi tengok kat youtube sekarang!

Kereta : T.I.A.D.A. Get me? I was totally transportless semasa cuti raya. Sebab adik saya, Aby dia seorang yang bijak. Dia pergi ambik kereta mak, start enjin, masuk gear reverse, tekan minyak then lepas. Kereta abah belakang kereta mak, so dua kereta remuk teruk. Kena hantar workshop. Nyah pulak bijak, balik raya tumpang kereta kawan. Dia malas drive.Kami balik kampung pun, abah pinjam kereta company. Bila nak keluar mana2, kena mintak simpati Annes tolong fetch me dekat rumah. Memang bagus kakak saya tu.

Open house : TIADA. Kenapa ni? Takde orang buat open house ke atau takde orang jemput saya ke open house?

BIRTHDAY RAYA : OK yang ini super awesome.

Ihsan dari Leeya. Leeya, kau dah tau kan mana nak beli kek murah dan setaraf Secret Recipe?

Note : Birthday kawanku, Anis Izaty ialah pada Raya ke-5, saya raya ke-6. Jadi, kami decide untuk pergi celebrate pada raya ke-6. I called it, V Day. Disebab kan hari itu sungguh V, kami decide nak makan Nasi V. Nasi Vanggey. hahahha

Leeya & I having some V moments.

Lepastu decided, nak round-round Ipoh sebab kami sungguh buta Ipoh, nasi V tu xpernah dengar langsung before. And baru sedar, dekat Facebook kami, penuh dengan gambar dekat shopping mall aje. Kali ni, kami nak lain sikit lah.

Hambik kau. Siap pose depan Kedai Kopi Woh Heng lagi!

Kedai ni dekat Kamdar, dekat dengan Gerbang Malam yang Mulo jual jeans bundle! Euw!

Lepas makan nasi V dan camwhoring depan Kedai Kopi Woh Heng, kami pergi Oldtown sebab nak kedai yang ada aircond dan masih lagi tak nak jejak kaki kat shopping mall. Kat sinilah, kami celebrate our little birthday.

8years okay.And still counting (9years lah..ahhh silap,kan dah kena marah dengan beliau)

Sisters yang lain mak dan bapak bergurau senda pulak.

Saja letak pic Vye-super-cool-Annes-super-retard!

Hasrat taknak jejak kaki kat shopping mall terkubur. *sigh* Perempuan, memang tak boleh dipisahkan dengan shopping mall. Bosan betul.

My favourite bag currently. Sebab my long-craving bag dah tidak dijumpai langsung.

**So begitulah raya saya yang dull.**

RandomStuff : Bila balik je,mesti kena jadi kuli adik-adik buat macam-macam benda. So, adik saya suruh saya book tiket wayang sebanyak 31 tiket sebab nanti mereka nak turun Ipoh nak buat classroom dinner dekat hotel di Ipoh. Before dinner tu,mereka bersama-sama cikgu dan warden nak pergi bonding2 tengok wayang.Adik saya, Ayu dia sekolah di MRSM Lenggong. Sama macam adik Annes.

Sama lagi. Dah la saya ngan Annes sekolah sama, MRSM sama, rumah dekat, birthday dekat, adik masing-masing pun sekolah sama? Memang berjodohan. hahaha

Anyways, kalau nak book, tak boleh lebih dari 6. Jadi saya tiada choice melainkan kena beli siap2. Jadi, saya telah mengorbankan RM310 (satu tiket = RM10) untuk adik+classmates adik + cikgu/warden adik tersayang. Tak kira. Bayar balik!!!! Sobsobsob.

Tengok dia tengah print 31 freakin tickets.Pernah tak korang beli banyak ni?Mesti tak pernah kan? Malu amoi ni I letak gmbar dia. I dah warned dia I nak upload kat Facebook.hahah



31 TICKETS OKAY!!!



**SEKIAN**


Yours Truly,

vYe

Saturday, September 12, 2009

The inside of me

Well, I finished my first week Psychiatric placement at PPUKM. I never loved clinical placement, because it is stressful,tiring and it never ends.

I've been assign under Community Psychiatric where I belong to a team of doctors,nurses, therapists doing home visit for psychiatric patients to assess his/her condition at home after discharge and doing follow-up at home. The rest of the day, I just spent my time at ward.

Clearly,this is my first experience. Of course, at first I was a bit unsure of what happening around and I've been told that psy patients are manipulative, and try to be firm and confident while communicating.

My first day went by quite awkwardly.Later that day, I found that, this is indeed a great experience for me that nowhere can be found outside. I started to build rapport with all the patients, put aside fear,nervousness awkwardness. So,5days went by, I definitely enjoyed my time here especially the moment you enter the ward, and you hear patient excitingly screaming your name, saying that your clothes is beautiful, greeting you.

Of course, when their psychotic episodes relapse, sometimes you'll find it very funny, when they claimed that they are the son of The Almighty, or Jackie Chan is coming, or something about finding justice for Chua Soi Lek, or even the moon-and-sun-always-on-top-of-my-house talking.

I prefer to stay at ward even when lunch break, talked and watched TV or anything else you want to do inside. I observed. Then, I pitied them. Every singe second, I kept hearing my inside voice saying " Kesiannya, muda lagi dah jadi macamni" or " Sayang,muka cantik tapi...."

I went soft. When patient asked me when is the visiting hours, and I said its 12pm ,and later 5minutes she'll asked you again when is the visiting hour, I felt like crying.
I felt like crying when patient asked me " Bila makcik boleh balik, makcik dah sihat, makcik rindu dekat anak-anak" or " Boleh tolong call suami akak, dia kata nak datang melawat akak hari ni"

I felt like crying when I saw patient lying on the bed and refuse to do anything, and when i asked, she said "Im not interested on doing anything. I just wanna stay here.My parents and friends wont come visit me"

I felt like crying, when I saw patient writing something on a piece of paper, and when you asked " akak,buat apa?".She replied " Akak nak tulis surat dekat suami akak". And you saw on top of the paper saying "Kehadapan suamiku...."

I felt like crying when one day I saw her husband came, and her facial expression suddenly changed,while the husband walked towards her and kiss her forehead.

I hope, I will do better next week. No more soft feelings, try to be firm and confident. Wish me luck.

Friday, September 4, 2009

Loving your parents

These 2days, we went to visit 3 nursing home around PJ. Nope, I dont like visit. Benci sebab letih and puasa jadi extra letih and on the way balik KL, mesti jam gila,lpas tu xsempat masak, then terpaksa pergi beli dekat bazaar Ramdhan, which means kena spend money and membazir duit. Damn.

Anyways, my point is to tell you about the nursing home experience. Nursing home is the last place I want to end up at. I hate seeing old people suffering and dying.


The first nursing home I went is Felicity Nursing Home. So , I talked to this old man. When I first introduced myself to him, he cried. I was in shocked. I asked, " Uncle,kenapa nangis?", then he replied "Saya seronok.".Then I added " kalau seronok,kenapa nangis?"."Saya seronok ada orang datang." Then sambung menangis balik.

Ok, damn I want to cry that instant. Then,I chatted with him and figured out that he was a mechanical engineer with few kids. His children are total dumbass left him alone at nursing home, which explains why he was crying when I first met him.

Another uncle pulak, when we asked him about his children, he replied sorta like this. "Satu anak dekat Hong Kong.Satu dekat Penang. 3 dekat KL. Semua tak guna. Otak sudah jam!"

I know, asking about children to these residents was a complete sensitive question. But hello, that is the MOST basic thing to ask. Mau tanya apa lagi? " Uncle, bini mana? Sudah mati ka? Sakit apa?".. LOL.Bodoh jugak aku ni.

The thing is,how could anyone, left their parents to nursing home. Hello, have you been to any nursing home? Gila tak best tempat ni. Most of the resident aren't receiving proper treatment for their each condition because there's no health care professional inside the house. The doctors came like once a week. Rehab team only come upon request. The staff are foreign maids and volunteers.It is very dull inside. not very hygienic. Soo not a good place to live in.


This auntie, she has a severe RheumatoidArthritis. Fuyyooh, her knee is beyond help.

This uncle is damn funny. He likes to walk all the time. He rest like 2minutes, then he walked all around the house. Its funny, you heard " excuse me, excuse me" very often when he wants to pass through you.


We want to protect the elders from H1N1.Not to protect ourseleves.
I dont wear mask. I am immuned from the virus already.
Hehehehhe bongkak gila.



We spent hours hearing her whole life story. From childhood to adulthood. Best gila dia membebel. Hahahahha
~
I was saying, if our parents can take care of us, since we were born up until today, why cant we? I know I am not the type of expressing love to parents, but I think they knew that I love them. The question is, how do you know, that one day, when the time comes, you are not the one who sending your parents to nursing/old folks home? Or you are the one who taking care of your parents?We never know, until we reach that moment.
~
Or maybe one day, you'll end up at nursing home because your children are a total dumbass. Please please please. Be thankful. Take care of your parents.
Belajar rajin-rajin, make your parents proud.

Tuesday, September 1, 2009

Trust me, its not bipolar, but this is severe depression.

Tiba-tiba gila nak update blog hari-hari pulak kan? hahhaha
Im onlining down here at KTSN 5. UKM kedekut tak nak pasang wifi kat PlazaRah, so dari tingkat 20,kalau nk online, kena duduk dekat balkoni untuk dapat belas kasihan wifi dekat campus.
So, solution untuk coverage wifi yang hebat, kena bawak turun laptop, menumpang dekat kolej sebelah ni. Hehehehe

Next week, I'll start my clinical posting at HUKM. This time kena pergi posting for Psychiatric,Medical and Neurology.Bapak bosan gila dekat HUKM okay? Tapi okay lah, sebab last year dah teruk kena torture dekat Hospital Klang kali ini kita relax sikit okay? So,siapa-siapa di HUKM ataupun berdekatan HUKM, jom lunch together. Hey,tapi bulan puasa macammana nak lunch??? Oklah lepas raya nanti kita lunch sekali ok?

Korang tahu tak, bahawa nama HUKM dah ditukar kepada PPUKM,Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia. Hah? semua dah tau ye. Takpe saja je nak bagitau lagi sekali.

Aku sudah jatuh cinta. Jatuh cinta dengan seorang lelaki. Ye lelaki, bukan jantan sebab aku jatuh cinta dengan manusia,bukan ayam atau ba*cough*bi*cough*. Dia jiran aku,satu floor dengan aku. Tapi baru haritu kawan aku bagitau, bahawasanya dia ialah orang Kelantan. Okay I save my next comment. hahahhaha

Semalam kakak aku datang hantar makanan.Dia datang dengan tunang dia. Diorang bagi cake Secret Recipe yang ptuih ptuih tak sedap.Siapa nak?datang rumah ok? Masa diorang nak balik, aku salam and cium tangan dia. Lepas tu aku hulur tangan dekat tunang dia pulak. Then aku cium tangan tunang dia. WHAT THE HELLLL????? Siapa sangka aku buat macamtu? I mean like, hello dia baru tunang, belum abang ipar kot. Tapi bila fikir-fikir balik, kira aku bagi consent form lah dia kahwin dengan kakak aku..

Aku sekarang dah hebat gila swimming. Semua style aku boleh buat. Cakap je, aku leh tunjuk. Aku siap ajar style berenang tempang dekat Farhana dengan Annes. Sumpah senang, paddle guna satu kaki je. Tapi jangan buat selalu, nanti muscles kat sebelah kaki tu jadi hyperthrophy, ,sebelah lagi athrophy.buruk lah kaki besar sebelah. Style ni hanya untuk orang tempang sahaja okay?. Berenang anjing pun aku hebat, serius! Tak percaya tanya Annes.

Dyla kata swimming pool kat PlazaRah air dia sejuk. Dia bole mati hypothermia. Hermm Dyla mmg suka exaggerate cerita. Tapi hari ini aku mandi, yelah. Memang sejuk jugak.
Dyla,macammana kau disana? Summer dah habis kan? Allergi kau mesti datang balik. Makan ubat yang aku bagi tu okay?Tulah dah janji nak suruh kakak aku bawak balik ubat satu tong bagi kau, tapi aku bagi satu papan aje,hahahaha.

Sekarang dekat bawah ni, aku tengah online dekat restroom. Pak guard ni,die pergi pasang radio kat sini. Pasang EraFm pulak.Aku rasa macam nak hempas je laptop ni. Lepas tu aku hempas pulak radio tu. Memang emo tiba-tiba kalau dengar radio yang macam celaka macamtu. Aku tunggu nak habis download video PCD je ni, kalau tak,memang dah berambus naik dah.

FYI, rice cooker aku baru rosak.Sedih sebab baru belik 3bulan je macamtu. Lepas ni,masak masakku akan bertambah lama.Sebab tinggal satu cooker aje, untuk masak nasi dan lauk pauk. So,kalau bukak puasa, kena start masak dr pukul 5. Makkkk, nanti dah start posting, dengar2 cerita orang, hari2 kena bukak puasa atas bas. Sebab pukul 7, stuck lagi dalam traffic jam dari Cheras nak balik KL tu. Sedih gila. Dah la dah lama tak balik bukak puasa dengan mak, kena bukak puasa atas bas pulak.

Dyla, aku rindu ko! Kau bukak puasa makan apa?Makan kuaci lagi ke?

Aku ni dah macam orang gila, membebel sorang2. Sudah lah.bawah ni sejuk gila, nak naik tidur lah. Selamat kepada semua.

Monday, August 31, 2009

Merdeka diri,merdeka minda.

Lama gila rasanya tak membelog. Bukan tiada idea atau mood, tapi takde masa. Year 3 is a bitch. Okay,lepas cuti H1N1 hari tu, kami semua telah dibunuh dengan kelas-kelas ganti dan tak lupa juga, simulasi.
Dengan ini, saya mahu mengishytiharkan dah 2bulan saya tidak pulang ke kampung halaman. Bukan tak rindu, rinduuuuuuuuu gila. Tapi sob3. Nak buat macam mana? (percaya laa aku mmg tengah menangis sekarang ni)

So, ok. Malam ni,lebih tepat pada pagi ni, 2am my bestrestest friend Dyla,akan berangkat ke Dublin. So,tamatlah zaman suka-ria saya dan boleh proceed dengan zaman serius dan belajar bersungguh-sungguh.

Bukan maknanya, bila dyla ada saya tak boleh belajar bersungguh-sungguh,dah hanya bersuka-ria. Tapi kami cuma boleh jumpa setahun sekali, so why waste a good time,kan?
So,tak nak cakap pasal Dyla, nanti takut menangis teresak-esak. Cheewahh...

Hari ini hari Kebangsaan.Sudah 52 tahun kita merdeka. Merdeka kah anda semua dari segala bentuk penjajahan? Ingatlah, penjajahan minda merupakan penjajahan yang paling dasyat. Merdekakan minda anda dari segala anasir jahat yang cuba memecah belahkan keharmonian negara kita.Tunjukkan semangat muhibbah antara kita semua. Ingatlah, Satu Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamanakan.

Jangan cepat melatah. Selalu menuding jari menyalahkan negara.Fikirkan apa sumbangan kita terhadap negara. Mampukah anda belajar bersungguh-sungguh. Setimpal dengan semua kemudahan yang telah disediakan. Mampukah anda suatu hari nanti, bekerja bersungguh-sungguh. Bukan bekerja kerana wang, tetapi kerana jasa yang mahu ditumpahkan kepada negara,pengorbananan yang dilakukan untuk negara tercinta.

Saya akhiri entry kali ini dengan, salam kemerdekaan. Merdeka merdeka merdeka!

P/S : Serius aku tengah semangat kemerdekaan ni. Ini yang aku dapat 3bulan di PLKN. And Im very proud of it.

Hari ini Greek season 3 keluar. Cepatlah balik rumah, nak mendownload sepuas-puasnya. Wifi sucks gila!

Friday, August 7, 2009

Help me giving names

So, Ive been trying this coolstuff MorphThing. Yeah it is a website that combine pictures into one. So, those yang kuat berangan what is your face combination with Barack Obama can go try this coolstuff. I came across this sorta thing loong time ago, now dah jumpa balik. Kudos to Leeya!

So, yeah! First thing, you must upload the-most-gorgeous picture of yours, pick any celeb, then morph that thing. As simple as that. Care to look some of mine?
~
Bila nak pick celeb, mestilah nak pick yang-paling-awesome and yang-paling-gorgeous kan? So, I picked Megan Fox, my sister from another mother.


Megan Fox + Vye

LOL obvious gila pic ni 70% Megan. Okay ada my cheek sikit.




~


~
Next, JLO.



Okay ini ada my nose sikit.




~



Next up is Katherine Heigl,

Awesome awesome. Walaupun still macam 70% muka Katherine.






As I was exploring the celebs pics, hey I found Deepika Paddukone lah.

Im not sure of this pic is 100% Deepika or my face looks just like her. LOL.


*PUKE*


**************




dan banyak lagi. Malas nak upload here sebab nanti korang mesti menyampah.


Anyway, you can also make babies you know.Nak tengok tak my babies?



This is me and Joe Jonas.


Awwww....Cute habis. Help me to give his name. I tak nak cliche macam Syafiq ke, Zul ke, I nak yang paling awesome. And kat belakang,ada Jonas ok?



~




Ini pulak, James Marsden. Kau jadi Cyclops, memang awesome habis. ( Mentang-mentang baru khatam X-MEN trilogy)

Okay nama dia Cyclops Jr.





Jesse McCartney + Vye

Xboleh blah aku ni. Nak anak semua rupa Caucasian. Tapi dia ni, serius cute. Sometimes, rasa macam benda alah ni tipu je. Ntah2 anak Auntie Mary belakang rumah je.






Okay now,lets move on to my baby with Josh Duhamel.

His name is William Lennox. I named him after Captain William Lennox dalam Transformers. So that satu hari nanti, bila Will dah besar, dia join force dengan autobots to protect the earth from Megatron.
~

~

This time, me + Hugh Jackman.

Among all of my sons, I paling sayang dia ni lah. Sebab dalam banyak-banyak hubby, I paling sayang hubby yang ni lah.


~



Christian Bale + Me

Guys, meet my son, John Connor Jr. Hope satu hari, dia jadi leader of humans untuk lawan dengan robot. Sama macam ayah dia.

Rupa dia sebijik macam ayah dia kan? Tapi apsal macam anak cina?


~




Eric Bana + Me

Aku rasa dia ni perempuan lah. Baru plan nak namakan dia Hector. Damn, macammana dia nak lead Trojan War against Achilles ni?





****************




So, enough showing off my babies with awesome celebs.

Sekarang, nak tunjuk some of pics yang I found THE best combination ever.

Pics that I found from the website database.




Salma Hayek + Penelope Cruz

OMG
Fuuyooh. Cun gila kan? This is beyond Jessica Alba +Maya Karin +Megan Fox + Aishwarya Rai + JLO + Rani Mukherjee





Now is David Beckham +Tom Cruise

Okay kalau orang macam ni wujud, die lelaki paling hott okay.



You guys pegi cekidaud ok? Sebab I tag everyone yang baca entry ni.