Friday, June 5, 2009

Irony

Perasaan yang dialami sekarang, ialah rasa nak ambil pistol, tembak kepala sendiri.
Tapi masalahnya sekarang, aku tiada pistol and tak tahu where to find one.

Regarding my previous entry pasal petua menahan mengantuk - konon.
Sila ke neraka ( translated from go to hell ).

Tahan mengantuk konon.
Chet!
I missed the freakin webcast!
GODDEMIIT! BULLSHIT!

Turns out, I was wrong, the webcast was at 5PM which means around 7am dekat Malaysia. I managed to stay up untill 5am. Lepas tu berjaya amalkan satu petua, pergi mandi!

Lepas mandi, sembahyang Isyak ( Gila hujung waktu kan?hahahha). Tengok countdown, ada lebih kurang 2jam 15minutes lg. Apa nak buat ni?
~
Lepas tu, buat keputusan bodoh.
~
Vye bermonologue dalaman :
- " tidur kejap lah. Sejam je. Nanti bangun baru around 630, sembahyang Subuh pastu boleh get ready jumpa abang Joe. Okay kena set alarm ni. (lalu melakukan perbuatan meng-set alarm). Ok, tidur!"
~
~
Lepas tu tersedar dah pukul 10 lebih. Itu pun sebab hp berbunyi sebab dapat SMS. Terus menjerit sekuat hati. Uwaaaa sedihnya. Macam mana boleh terlajak tidur ni?
~
Ni semua salah hp sebab alarm tak cukup kuat. Tak pun salah mak, sebab pagi ni mak tak masuk bilik kejut bangun Subuh - like she does every single morning. Mak macam tau2 je ade webcast tu, so mak purposedly tak nak kejutkan. Mak, pergi jumpa Joe Jonas sekarang, beg dia suruh datang rumah. Sogok dia dengan Rendang Daging Masak Hitam mak yang super sedap tu.
~
Sedihnya. Baru plan nak tanya Joe, "Joe, do you like jellybeans?'. Lepas tu confirm Joe cakap " Of course I do. In fact, I love jellybeans. We can be partner because we have a lot in common".
OMG I adore you Joe. Eh tapi saya still tak two timing Quinto.
~
Lepas bangun tidur, bukak TV. Tengok MTV, tiba-tiba rasa semua orang muka macam Joe pulak. Ralat gila rasanya. David Artichokefrutella pun bole transform muka jadi Joe. Kris Allen pun, eh tak. Kris Allen macam Kris Allen lah. Joe pun tak boleh lawan.
~
Lepas ni mogok tak nak suka JonasBrothers dah!

9 comments:

maryam marfez said...

hahaha..vye teruskan buatpost macam mana nak elak terlajak tido seperti yang dijanjikan.....

vYe said...

aku xpakar elak terlajak tido ahh...
sebab aku slalu terlajak tidur..
hahahha..
bape kali ponteng neuro sbb tlajak?

ppwen said...

i will buy u a big n loud alarm for you,wait for it!!!

dyla ishak said...

haha..aku dah try kejut ko..ko tak bangun...

vYe said...

peiwen : i take your words. SERIOUSLY!

dyla : kau kejot xcukup power lah...adeh..ralat gila aku..

ppwen said...

yup!!vye,i will!!!dont worry..but in the chinese,we dont buy clock to ppl,not good 1...haha...so,you still want??

ppwen said...

yup!!vye,i will!!!dont worry..but in the chinese,we dont buy clock to ppl,not good 1...haha...so,you still want??

syahidahariff said...

padan kau muka vyeeee..haha
xdapat tgk joe kesayangan aku..
ahahha
:))

vYe said...

peiwen : yea...i knew..my chinese friends told me once..

odah : mcm lah aku hadap sgt nk tgk joe..aku nk tengok nick je sbnanye.. (cheh ayat cover)