Monday, May 11, 2009

The awesome Year 2

Exam sudah habis. Get that?
Meaning here, my life as a second year student is officially over.
Oh my. Year 2 sangat seronok.
Minus the backstabbing case at the beginning of the semester ( you know what I meant)
~
Macam biasalah, dah habis semester, aku suke buat entri baru pasal that particular sem.
Tapi kali ni malas sikit, dah 3hari sampai rumah, baru rasa nak buat.
Overwhelmed sangat pasal Grey's Anatomy ni.
Chet!
~
Ok since the picture is worth a thousand words,
so I put up tonnes of pictures here.
Fine, I admit it, Im a narcissist ol hag.
Just bear with me okay.
Kalau tengok gambar sampai nak muntah, sila muntah aje.
~
Year 2 memang seronok. Busy buat macam-macam aktiviti and attachment.
Letih, merungut,maki hamun semua pernah keluar.
Tapi yang penting, experience yang aku dapat.
Chewaah!
  • Community Rehab Program at Kg Sg Merab Bangi

Serius letih buat kerja ni. Setiap minggu kena ulang-alik Bangi.Eventhough, aku xpegang jawatan pun untuk program ni.

  • Syndrome Down Day at Kangar Perlis

Program ni memang letih. Kena pergi Kangar yang 8hours from KL. Tapi, sumpah seronok lah. Orang Kangar baik nak mampus, kerja sumbat mulut aku dengan makanan aje. Sedap2 pulak tuh.

Family angkat aku, lagi lah suke bawak pergi makan.

Tengok budak-budak ni, steady gila menari2 tengah panas. Cute gila. Okay, some of them bukan budak pon. Ada yang dah 30.Time singgah shopping di Padang Besar.




  • Malaysian -Singapore Integration Program

Program ni paling nikmat lah. Letih tapi seronok.

  • Orthopaedic Placement

Ni paling azab. Tapi sempat camwhoring. Takpe. This is what we do these days kan?

  • Coursenight dinner

Biasalah, dah habis exam,mesti ada coursenight dinner kan. Ok part ni gambar banyak sikit.Sebab aku xupload dekat FB, so aku upload here instead.

Bear ok?Ini Taib,dulu dia budak Bainun. Masa jumpa dia kat UKM, punya lah aku fikir apesal lah muka dia familiar gila. hehehe

Ohh Taib rupanya. Hot stuff dia ni sekarang. Biasalah, gaya cool, fakulti aku pulak memang xcukup lelaki.

Ini Jeffrey, senior 4th year. Perangai memang gila-gila. Dia ni orang Ipoh. Biasalah, orang Ipoh memang cool. Sayang xsempat kenal dia lama sikit.
~


Second year ni, aku dapat banyak hobi / penyakit baru.

Dome and Tony Roma's. Addicted sangat-sangat sekarang ni. Okay, Ipoh tiada Dome dan Tony Roma's. Sabar ye vye!



Ini penyakit paling nazak.
CHIPSTER!!
mind muka aku yang 1cent tuh.

The Loaf.
Penyakit baru dapat ni.


Ini penyakit paling berfaedah rasanya.
Baik-baik, cuti ni confirm masuk kelas menjahit.
Mak Mea sudah menunggu dengan ikhlasnya untuk mengajar aku yang naive ini.

*******
So, cuti dah bermula.
OMG, Im starting to miss everything.
These some of the views that I definitely gonna miss.
Haih. Next sem tak tahu dapat unit mana.
Eventhough, setahun ni, aku suffer dengan bunyi ambulans, tapi aku tetap akan rindu dengan view ini.
~
~

Snap before balik
*Dalam hati, sedang menangis hiba*




**GAMBAR LAMPIRAN**
5th round.
Tangan dan kaki memang dah tercabut.
Terima kasih kepada uncle kedai yang sudi bagi pinjam trolley ni.

P/S : Jangan tanya kenapa aku tak upload banyak gambar dekat FB. OK, since friendlist dekat FB aku penuh dengan lecturers, tutors and seniors, so aku rasa macam kena BEHAVE sikit. Gila hipokrit jugak lah aku ni.

7 comments:

miss AIN said...

aku p0n terase sedey tgk last few pics tuh..
2nd year mmg gle best!
siyez..=)

~aku da nak start sem ari rabu ney!

vYe said...

2nd year the best!!!...
naik 3rd year, tougher and bigger responsibility...
takut dow.

anisizatyA.J said...

laaa..bru nk ask why x upload kt fbbb..hehehehe...bole coment2..hhehe...weyh jgnkan ko..aku lg ah rindu bilik ko tuuu..waaaaaaaa..sedih2...mse program tu gile tired muke ko..hehhe..weh miss u doh

vYe said...

annes, ko xrindu bilik aku tu...sbb tu bilik baru aku,ko xpnah dtg... aku cm nak nanges tnggalkan bilik tu ritu...

program mne muke aku nmpak tired???
maybe x kot..
dlm gmba je nmpak letih konon2..
lgpon,skang aku bkan ske makeup pon..
muke mmg akan nmpak kusam..

MeaBerry said...

hahahaha hobi same siot!

love dome n tony.
unfotunately ipoh tiada. jom buat proposal suh dorang buat outlet satu di sini. kamon bebeh~

maryam marfez said...

behave?? -- rindu ayat ni, sem ni bgus sket kot...

wuuu santai ko dress bikin aku jeless tak g dinner.tahun depan aku janji aku pegi

vYe said...

mea : proposal??hahahhaha bagi bapak proposal pon xdpt lah...kate MB skang org PAS..hahahahha

yam : alaa ko poyo je ckp mcm2...
tgk laaa nx yr, the same thing would definitely happen again.. faizul ckp ikott aje...neway, ko da kim salam maut ke kat faizul cm aku soh tu?