Sunday, January 25, 2009

Sedap comes with sacrifice

For the past few days, since I came back to my hometown, I cant stop myself from filling up my stomach and stuffing in my poor mouth. So many food that ive been craving since the last time I come back home. Syukur gila eventhough the amount of money spent macam air yang mengalir di Sungai Kinta.



So, I went to lepak with Odah at my regular lepak spot. OMG,manusia ramai nak mati ok.CNY what? We were like, "why they all are here?Arent they suppose to be at home, prepare food,home or whateva needed for their raya.Jangan lah lepak around lagi and leave us some empty place"


Enuff with those blabla shit thingy. (I realized these days,i less talking.why huh?)


Naah.



**PRESENTING**
The Old Town White Coffee
My all-time favourite.Their Assam Laksa. Everytime datang, wajib order! Man, I didnt know they can beat those laksa Penangites buat. This is wayy better.
~
~
Ice cream toast. Kesedapan sehingga naik ke otak.(Alahh macam lah xboleh buat sendiri.Senang je buat ni. Biasalah. Kalau kedai buat semua sedap.)
~
~



The brand new Tropicana Soda. Ni pun boleh buat sendiri.Tapi sure tak sedap juga.

~

NasihatSaya: Shuuh shuuh. Pergi Old Town sekarang.

Begitulah hari saya di OldTown. Ya, kali ini tiada gambar saya. Mengapa? Sebab, manusia ramai gila, so malu nak jadi camwhore weirdo.

RandomStuff: Pelik gila sebab masih ada lagi orang yang jakun,gila,excited semacam, bila dengar lagu2 macam Low-Flo-Rida, So What-Pink, I kissed A girl-Katy Perry, Fall for you. Ohh please people. Move on!!!! If im not mistaken, those songs were our favourite melalak songs back days when Annes and I used to melepak at Starbucks. I guess around June2008. Kan annes?

8 comments:

d L a said...

ice cream toast!!!! sdapnye uwaa!!

mmg bole buat kt rumah, tp roti die tu mcm xpnh jumpe je lg. huhu. eh kt ipoh kat mane ade old town wey? *soalan loser*

ppwen said...

whooaa...
some of the chinese don't need to prepare food at home,so they just lepak outside lah...CNY is like that many ppl 1 lah....hahaa...

anisizatyA.J said...

sedapnye asam laksa n ice cream toast tu...dang! nak gak...huhuhuhu

yippy yes..mmg time kite lepak dulu tuh la lagu tuh tgh "it"....hehee..ko g betulkan sket org2 yg ketinggalan zaman tuh..cewah,bapak poyo aku..huahuahua

vYe said...

dla: oldtown origin from ipoh okay?? just kat kl lg byk branch die instead of kota kelahirannya...

ppwen: if they dont prepare food at home, they can just eat outside, then after eat,faster go home 2 leave space for me...hehehehhehe

annes: ko balik lah weh...(aku dah xlarat ulang ayat nie)
aku nak btolkan diorg yg terpesong nie,cume xjmpe aproach yg berhemah lg nie...

dyla ishak said...

ko kurang ckp??? maybe ko rindu aku kot hahah

vYe said...

yela dyla...mmmg rinduuuuuu ko sgt...ptuihh ko ingat ko sape aku nk rndu2??

MeaBerry said...

waaaa sedap!!! but IPOH HOR FUN(ke ape tah name nye, alaa cam ketio sup tu haaa) tadi aku mkn lg sedap le. nways air mmg cool siot!!!



wehh ade KENALAN aku ni ha baru nak carik lirik FALL FOR U ok!!!

vYe said...

yelah..
old town mmg heaven pon...
gile lah..
aku sure rindu balik kl nnt (yela sbb kat kl xde member nk lepak skali)