Thursday, January 1, 2009

Aku Mahu Lain

Bila kita sampai di tahun baru, kita sentiasa mengumpul azam2 baru. Antaranya, azam2 tahun2 lepas yang xpernah dicapai, atau tidak sepenuhnya dicapai. Bagi aku, setiap tahun, azam2 yang aku bina, semuanya subjektif. Jadi, by the end of the year, aku sendiri tak pasti aku da capai sepenuhnya azamtersebut. Maka, dengan tu, aku kembali menggunakan azam2 yang sama aku gunakan setiap tahun. Mungkin, bila bertambah usia, azam2 yang dibina berbunyi jauh lebih matang,



Apapun,bagi aku, azam itu cuma pendorong kite untuk memulakan hari, tahun dan hidup yang baru. Apa yang terjadi semalam semuanya sejarah, hari ini pula kenyataan dan hari esok merupakan misteri.



Roughly, 2008 bukan tahun yang baik untuk. Lagi banyak benda yang aku nak lupakan dr apa yang aku nak simpan. Friendship, finance, studies semuanya tak elok. Makanya, aku menyambut baik penutup 2008.



Antara yang aku mahu dan buat sempena hidup baru aku di 2009 ini.



  1. Tukar nombor telefon. Mulai hari ini, 1 Januari. So, goodbye Ila, Mulo, Ejad, Chris. kawan2 di Kenny Rogers. Aku tak nak korang dalam hidup aku lagi. You all ruined my life, but I forgave you all. Looong ago.
  2. Be a better student,daughter,muslimah, friend.
  3. My 2008 social relationship. Aku selesa tak berkawan dengan orang dan stick dengan kawan2 yang sedia ada.
  4. Jadi seorang yang JAUH lebih rajin. 2008, aku sangat pemalas!!
  5. Most importantly, save as much money as I could. No handbags, shoes, sandals, yummy food

P/S: Peiwen, sorry for changing my number dear. I really need and have to. I'll call you often. Dont be mad at me,sayang!



9 comments:

ppwen said...

yea...no handbag!!wahahaaa

under the rainbow said...

hahahahha..yeah right on the yummy food..nadea jum tepanyaki paviiii

vYe said...

pw: yes no handbag..seriously..
annes: ape nie?? jgn laa ajak aku mkn sedap2..aku tgh saving nie..nk kumpul duit byk2..nk g visit ko kat makasar..pas2 kite 2 g visit dyla kat dublin lak..

under the rainbow said...

seriously?? hehehe..bagus2...ha..ko blaja la wat home madenye..murah...adoi..bodola cni tade tepanyaki best

vYe said...

yela..dah indon buat..tepanyaki pon sure rse tangan indon gak..tamau2..phobia..
atleast msia byk gak cina..xjapanese pon,atleast mata sepet da same..
so,aku assume airr tangan pon lebey kurg same laa...

MeaBerry said...

wow.. azam baru! bestnye! nak tiru la!!!!

vYe said...

boleh tiru mea..
tp kene bg credits kat aku llaa..

Anonymous said...

dyla- weh, ko nak save duit sebb nak spend ngn aku eh??? whaaaa terharunyer hahahahaa

vYe said...

alaaa dyla nie cm celake je..
ko ingat ko nie bsar sgt ke impact dlm hidop aku..
ko ingat aku berlapar spnjg sem sbb ko???
ptuihh jgn harap...